咨询电话:4000-628-552

雅思阅读真题解析

2015-12-28 10:16:47 来源:北外网课

   雅思阅读真题解析

  一、考试概述:

  本次考试终于回归正常,取消了AB卷。三篇文章分别关于深海鱼类,美国电影发展及科技的弊端。可参考相应的剑桥系列练习:剑7-T1-P1,剑6-T3-P1,以及剑5-T3-P3。

  二、题目分析

  A卷Passage 1

  题目:Deep sea fish

  题型:填空题7+判断题6

  【文章大意】

  一个德国科学家在埃及红海潜水想看看15m以下到底有没有红光(理论上是没有任何光线的)。结果在海地20m的地方看见了红色的鱼。即使取下红色滤光片用肉眼也可以看见。在这个深度不可能有光线,所以猜想是荧光,但是没有设备验证,只能尽可能多地拍照片。回德国之后证实了确实是荧光,50种鱼都有这种荧光,是皮下的细胞里的晶体里发出的,不是晶体本身,可能是晶体里的荧光蛋白,这个蛋白可能是细菌制造的。鱼用这个红光来识别种群,标识位置,吓退敌人,掩盖自己,捕捉猎物。

  【参考文章】

  The fish of the deep-sea are among the strangest and most elusive creatures on Earth. In this deep unknown lie many unusual creatures that have yet to be studied. Since many of these fish live in regions where there is no natural rely solely on their eyesight for locating prey and mates and avoiding predators; deep-sea fish have evolved appropriately to the extreme sub-photic region in which they live. Many of these organisms are blind and rely on their other senses, such as sensitivities to changes in local pressure and smell, to catch their food and avoid being caught. Those that aren’t blind have large and sensitive eyes that can use bioluminescent light. These eyes can be as much as 100 times more sensitive to light than human eyes. Also, to avoid predation, many species are dark to blend in with their environment.


分享到: